Home / Biografieen / Sportbiografie / Biografie Jamie Vardy

Biografie Jamie Vardy

Biografie Jamie Vardy

Biografie Jamie VardyIn de biografie Jamie Vardy lezen we over de voetballer die in sneltreinvaart van zero naar hero ging, dit is het verhaal van Jamie Vardy. In zijn biografie verschenen bij Overamstel uitgevers vertelt hij in eigen woorden zijn ontroerende levensverhaal. In zijn biografie vertelt hij hoe hij het van pubvoetballer tot international van Engeland schopte en hoe zijn dagen in de fabriek werden ingeruild voor een leven als één van de meest inspirerende voetballers sinds tijden.

Jamie Vardy als amateur

Jamie Vardy werd in 1987 geboren in Sheffield, voor zijn grote doorbraak als profvoetballer speelde (als amateur) bij onder andere Stocksbridge Park Steels, Halifax Town en Fleetwood Town. Omdat het salaris dat hij bij deze clubs ontving niet genoeg was om van rond te komen werkte hij ook nog in een fabriek als productiemedewerker.

Jamie Vardy was vroeger geen lieverdje, zo werd hij onder meer twee maal opgepakt voor incidenten in het uitgaansleven. Tot aan 2012 zag het er niet naar uit dat Jamie Vardy grootse dingen zou doen in zijn leven. Tot hij op 18 mei 2012 een 3-jarig contract tekende bij Leicester City, de club met wie hij geschiedenis zou schrijven.

Doorbraak en kampioenschap Leicester City

Jamie Vardy was misschien wel de belangrijkste pion in het elftal van Claudio Ranieri toen Leicester City voor het eerst in hun 132-jarig bestaan het kampioenschap van de Premier League won. Naast deze historische gebeurtenis zou ook Jamie Vardy de geschiedenis boeken in gaan. Hij is de enige speler in de geschiedenis die in elf achtereenvolgende Premier League wedstrijden zou scoren. Dankzij deze unieke prestatie werd Vardy ook geselecteerd als international voor het Engelse elftal.

Voor Jamie Vardy zelf blijft het ook moeilijk te bevatten wat hij allemaal teweeg heeft gebracht. ‘Het blijft toch gek dat ik als productiemedewerker en zondagochtend voetballen met mijn maten, nu voor Engeland heb mogen scoren tegen wereldkampioen Duitsland. Het blijft een grote droom’, aldus de 29-jarige spits van Leicester City.

Wil jij meer lezen over de Jamie Vardy?

Koop dan zijn biografie!

Biografie Jamie Vardy voetbalheld Leicester City