Home / Biografieen / Sportbiografie / Biografie Björn Kuipers

Biografie Björn Kuipers

Biografie Björn Kuipers

Biografie Björn Kuipers door Gerard BraspenningOnlangs is bij uitgeverij Pharos de biografie Björn Kuipers verschenen over Nederlands bekendste en meest succesvolle scheidsrechter. De biografie Björn, arbiter ondernemer inspirator is geschreven door Gerard Braspenning. Het boek beschrijft het leven van de in 1973 geboren arbiter zowel privé als op het veld. Daarbij laat de biografie zien dat zijn privé leven en zijn leven als scheidsrechter grote raakvlakken hebben en bijna onlosmakelijk van elkaar zijn verbonden.

 

Buiten het veld – Biografie Björn Kuipers

Buiten het veld is Björn Kuipers eigenaar van een grote Jumbo supermarkt in Oldenzaal en geeft hij lezingen.  Verder is hij getrouwd en vader van twee kinderen. In de biografie Björn zijn een aantal hoofdstukken uitgelicht. In deze hoofdstukken, die in kleur zijn geprint, worden enkele speciale momenten in het leven van Kuipers uitgelicht. Er zijn onder andere een hoofdstuk gewijd aan zijn familie en zijn leven als ondernemer. De uitgelichte hoofdstukken zijn daarnaast ook nog eens voorzien van mooie afbeeldingen en foto’s. De foto’s geven een extra dimensie aan de biografie en ondersteunen de goed geschreven biografie.

Binnen de lijnen – Biografie Björn Kuipers

Binnen de lijnen van het voetbalveld is Björn Kuipers de nummer één scheidsrechter van Nederland. Maar ook buiten Nederland staat Kuipers zijn mannetje. Zo was hij als scheidsrechten onder meer actief in de Champions League finale van 2014 en floot hij diverse wedstrijden in de Uefa Cup en op EK en Wk’s. Grote wereldsterren als Messi en Ronaldo hebben respect voor Kuipers als scheidsrechter, ze roemen vooral de wijzen waarop hij zijn wedstrijden aanpakt. Kuipers fluit niet alleen, hij managet wedstrijden.

Kuipers straalt binnen de lijnen zoveel zekerheid en alertheid uit dat hij, samen met zijn team, ervoor zorgt dat spelers grensoverschrijdend gedrag vermijden en zich concentreren op het spelen van een zo goed mogelijke wedstrijd. Dit tilt de wedstrijden die Björn Kuipers fluit naar een hoger niveau.

Door de goede prestaties van Kuipers op de nationale en internationale velden heeft de Fifa besloten om hem alvast op de shortlist voor het WK 2018 gezet.

Over de biografie Björn Kuipers, arbiter, ondernemer, inspirator

De biografie van Björn Kuipers is een goed geschreven biografie en leest lekker weg. Het boek laat alle kanten van de markante persoonlijkheid Björn Kuipers zien. Daarnaast onderscheid het boek zich in positieve zin van de vele sport biografieën en voetbal biografieën die we de afgelopen tijd hebben gezien.  De biografie Björn Kuipers is een kwalitatief hoogwaardige biografie welke geschikt is voor een breed publiek. Het boek zal veel mensen aanspreken. Op zoek naar een leuk cadeau? Het boek is uitermate geschikt voor alle soorten sport en voetbal liefhebbers. Direct het boek aanschaffen?

Koop bij bol.com