Home / Biografieen / Biografie films en televisie / Joop van den Ende Biografie

Joop van den Ende Biografie

Joop van den Ende biografie

Joop van den Ende biografie vertelt over een van de meest succesvolle ondernemers die Nederland ooit heeft gekend. Een jongen van de straat die miljardair wordt. Het scenario voor een spannend jongensboek, het verhaal van Joop van den Ende. In de biografie wordt het leven van Van den Ende grotendeels chronologisch besproken.

Joop van den Ende biografie

Het boek begint in 1942, het jaar waarin Johannes Adrianus van den Ende, zoals Joop voluit heet, wordt geboren. Op school had Joop het niet naar zijn zin, toch stuurden zijn ouders hem naar de ambachtsschool. Hij moest later toch zijn familie kunnen onderhouden. Van den Ende voelde zich echter een entertainer en geen timmerman. Geheel tegen de maatschappelijke opvattingen en de meningen van zijn ouders en familie zet Joop toch zijn droom in gang. Als kleine jongen regelt hij al voorstellingen en gaat hij werken als conferencier. Toch kwam zijn opleiding als timmerman nog goed van pas. Joop van den Ende ging aan de slag als decorbouwer en runde daarnaast in zijn vrije tijd een theaterbureau. 

Joop van den Ende biografie – Het succes

Het succes is niet komen aanwaaien. Zeven dagen per week, minimaal twaalf uur per dag was Van den Ende aan het werk. Zelf nooit te mooi om een klus aan te pakken. Kenmerkend aan Van den Ende is zijn doorzettingsvermogen. Gedreven door zijn passie kwam hij uiteindelijk tot het produceren van zijn eigen theatervoorstellingen en grote musicals. 

Met de volgende stap in zijn carrière verbaast Van den Ende vriend en vijand, hij gaat samenwerken met John de Mol. Waar de media de twee tot aardsvijanden hadden gesmeed sloegen zij de handen ineen en ontstond Endemol. Binnen dit bedrijf hield John zich bezig met televisie en richtte Joop zich op zijn passie; theater. 

Joop van den Ende biografie – De verkoop

Voor Joop van den Ende, eigenaar van een succesvol bedrijf, vader van een zoon en dochter en na de beursgang van Endemol ook multimiljonair leek het alsof het geluk niet op kon. Toch kende het geluk ook zijn keerzijde. De jaren keihard werken eisten hun tol. Genieten lukte niet meer, een hoge bloeddruk en een burn out, het werd tijd dat Van den Ende eens voor zichzelf zou kiezen. Hij koos er voor om zijn bedrijf te verkopen. Zijn aandeel in Endemol werd verkocht en Joop van den Ende, de jongen van de straat die eigenlijk timmerman had moeten worden werd in een klap miljardair. 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en stilzitten bleek niets voor Van den Ende. Hij begon daarom weer met wat hij nog steeds het liefste doet, mensen entertainen. 

Joop van den Ende biografie – Over de auteur

De biografie is door Henk van Gelder op een prima wijze geschreven. Het boek leest lekker weg en verveeld geen moment. De 391 pagina’s geven een beeld van Van den Ende waarbij zowel hoogte als dieptepunten uit zijn carrière naar voren komen. Het boek is echte aanrader voor een ieder die van lezen houdt. Het fascinerende levensverhaal en de prettige schrijfwijze maken dit boek geschikt voor een brede doelgroep.

Het boek geeft een goed beeld van het mens  ‘Joop van den Ende’ uitermate succesvol ondernemer maar bovenal entertainer!

Boek bestellen?

 Bestel Joop van den Ende de Biografie door Henk van Gelder bij Bol.com Joop van den Ende de Biografie door Henk van Gelder € 24,95 Bestel direct!