Home / Biografieen / Biografie Huub Stevens Nooit Opgeven

Biografie Huub Stevens Nooit Opgeven

Biografie Huub Stevens

Biografie Huub Stevens nooit opgeven door Bert NederlofBegin november 2016 is bij uitgeverij Edicola de biografie Huub Stevens – nooit opgeven verschenen, een biografie over een van de meest spraakmakende en succesvolle Nederlandse trainers aller tijden. De biografie bespreekt het leven van de mijnwerkerszoon uit Sittard als voetballer en als trainer. Daarnaast is er in het boek eveneens veel aandacht voor het privé leven van Stevens.

De biografie begint met een kort introductie van Stevens zijn jeugd.  Huub groeide op in Sittard als zoon van een mijnwerker. Hoewel zijn ouders veel en hard werkten hadden ze het niet breed, toch zegt Stevens nooit iets tekort te zijn gekomen. In het gezin geldt een strikte discipline, in combinatie met de harde omgeving waarin Stevens opgroeit, wordt hier de basis gelegd voor de harde trainer die hij later zou worden.

Voetbalcarrière – Biografie Huub Stevens

Na enkele passages uit Stevens zijn jeugd komen we in het hoofdstuk waarin zijn voetbalcarrière wordt geïntroduceerd. Als voetballer was Stevens voor het eerst als prof actief bij Fortuna Sittard en later bij PSV. Leuke passage in het boek is dat Stevens een bonus van 10.000 Gulden zou krijgen van PSV als hij binnen een jaar na het ondertekenen van zijn contract zou trouwen. Dit gebeurde en op 9 juni 1976 trouwde Huub met zijn vrouw Toos met wie hij later twee kinderen zou krijgen.

Het grootste gedeelte van het boek gaat echter over Huub Stevens als trainer. Stevens was onder meer trainer bij Roda JC, PSV, Schalke 04 en Red Bull Salzburg. Als trainer won Huub Stevens landskampioenschappen in Duitsland, de DFB-Pokal en de UEFA Cup, een erelijst die maar voor weinig trainers is weggelegd. Het meest succesvol was Stevens bij Schalke 04, met hen won hij dan ook de UEFA Cup in 1997.

Markante uitspraken – Biografie Huub Stevens

Het leukste gedeelte van het boek vonden wij het hoofdstuk met de 10 markantste uitspraken van Huub Stevens. Het grote gevoel voor humor van Stevens komt in deze uitspraken uitstekend naar voren. Dit een is kant van Stevens die niet bij iedereen bekend is maar die de man achter de harde trainer laten zien. Benieuwd naar deze uitspraken? Koop het boek dan hier en lees het snel!

Over de biografie Huub Stevens Nooit Opgeven

Het boek is goed geschreven en leest snel weg. De mooie afbeeldingen in het boek zijn een goede aanvulling op het verhaal. Verder is het mooi om te lezen dat Bert Nederlof er wederom in is geslaagd een kwalitatief hoogstaande biografie te schrijven. Hij is er in geslaagd om de, zoals hij ook bij het grote publiek bekend staat, harde trainer Stevens zijn menselijke kant te laten zien. Met het lezen van de biografie Huub Stevens nooit opgeven krijgt de lezer een beeld van de man achter de harde trainer zoals we nog niet eerder hebben gezien. Het boek is een aanrader voor sport- en voetballiefhebbers.

Biografie Huub Stevens bestellen?

Koop bij bol.com

Biografie Huub Stevens nooit opgeven door Bert Nederlof