Home / Biografieen / Biografie Don Leo door Bert Nederlof

Biografie Don Leo door Bert Nederlof

Biografie Don Leo

 Biografie Don Leo - Biografie Leo Beenhakker Het werd stil aan de overkant door Bert NederlofAl ruim vijftig jaar is Leo Beenhakker, beter bekend als Don Leo een van de meest markante verschijningen op de Nederlandse en internationale voetbalvelden. De kleurrijke trainer heeft de handen ineengeslagen met schrijver Bert Nederlof voor het samenstellen van zijn biografie. Het boek getiteld ‘Don Leo – Het werd stil aan de overkant’ beschrijft het leven van de trainer die maar liefst vijftien profclubs in binnen en buitenland onder zijn hoede had.

Biografie Don Leo – Mooiste Prijs

De mooiste prijs die Leo Beenhakker in zijn trainersloopbaan behaalde was het landskampioenschap met Feyenoord in 1999. Tot op heden is dat het laatste landskampioenschap van Feyenoord. De drie landskampioenschappen met Real Madrid in Spanje en de landskampioenschappen met Ajax zijn tevens hoogtepunten in de loopbaan van Don Leo.

Biografie Don Leo – Dieptepunt

In de biografie wordt echter ook gesproken het dieptepunt in de carrière van Leo Beenhakker, het WK in 1990. Met Leo Beenhakker als bondscoach wordt het Nederlands elftal kansloos uitgeschakeld. Ondanks dat er al veel geschreven en gesproken is over het dramatisch verlopen WK gaf Beenhakker aan dat 75% van alle ellende nog niet naar buiten was gekomen. In de biografie gaat hij hier dieper op in en doet hij enkele onthullende uitspraken onder andere over zijn assistent van destijds, Nol de Ruiter. Toch onthuld Beenhakker niet alles zijn biografie, hij is eerlijk en verteld dat het beter is om sommige dingen mee te nemen in zijn graf. Volgens eigenzeggen zou hij er mensen alleen maar onnodig mee beschadigen.

Biografie Don Leo – Kleurrijke verschijning

Terugkijkend op de afgelopen vijftig jaar kan gesteld worden dat Leo Beenhakker een van de meest kleurrijke personen uit de voetbalwereld is. Met een CV met clubs als Real Madrid, Ajax en Feyenoord heeft hij de grotere ploegen van de wereld onder zijn hoede gehad. Daarnaast heeft hij de hele wereld gezien met zijn bondscoachschappen bij onder andere Nederland, Polen en Trinidad en Tobago. Hij wordt geroemd om zijn persoonlijkheid, werkwijze en opvallende uitspraken, altijd eerlijk en recht voor zijn raap.

De biografie Don Leo – het werd stil aan de overkant is een goed geschreven biografie door Bert Nederlof (1946). Nederlof was ruim 35 jaar redacteur van Voetbal International en 20 jaar lang verslaggever bij Langs de Lijn. Het boek is een echte aanrader als u op zoek bent naar een leuk cadeau voor een sport- of voetballiefhebber!

Koop bij bol.com