Home / Biografieen / Biografie Bernard Hinault

Biografie Bernard Hinault

Biografie Bernard HinaultBernard Hinault is een van ’s werelds beste wielrenners aller tijden. Hij won de Tour de France vijf maal en won daarnaast klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Tot op de dag van vandaag is hij ook de laatste Franse winnaar van de Tour de France. Met het van start gaan van de Tour de France in Utrecht in juli 2015 leeft de wielerkoorts in Nederland als nooit tevoren. Als kers op de taart is Bernard Hinault dit ook aanwezig bij de Grand Depart in Utrecht. Des te meer reden dus om alles over deze man te lezen!

 

In de biografie, verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, beschrijft schrijver William Fotheringham het leven van de oud wielrenner. In de biografie probeert de schrijver het fascinerende karakter van Bernard Hinault te doorgronden en te achterhalen waarom Frankrijk nog steeds opzoek is naar een waardig opvolger van deze wieler grootheid.

Uitzonderlijk talent – Biografie Bernard Hinault

Bernard Hinault werd geboren op 14 november 1954 in Yffiniac, een klein plattelands plaatsje in het westen van Frankrijk. Al vanaf jongs af aan is hij gek van wielrennen wat in combinatie met zijn uitzonderlijke talent ervoor zorgt dat hij uitgroeit tot een van de meest succesvolle wielrenners ooit. In de biografie lezen we onder andere over zijn successen waaronder zijn vijf eindzeges in de Tour de France, zijn winst in de Ronde van Spanje, zijn eerste plaats op het WK in 1980 en zijn eerste plaats in de klassieker Parijs-Roubaix.

Sterk en Veelzijdig Biografie Bernard Hinault

Ongetwijfeld is Bernard Hinault een van de sterkste en meest veelzijdige wielrenners van de afgelopen eeuw. Niet alleen was hij de beste tijdrijder van zijn generatie ook kon hij bergop met zijn sprint zijn tegenstanders verslaan. Hinault was sterk op alle terreinen en in alle koersen dominant en aanvallend. Wellicht was hij de laatste kampioen van de oude stempel. Ondanks zijn eenvoudige kom af kon hij door zijn presteren uitgroeien tot een icoon en ambassadeur van de mondiale wielersport.

Biografie Bernard Hinault aanrader voor wielerliefhebbers!

In de biografie Bernard Hinault. De Renner – Zijn tegenstanders – Zijn opvolgers lukt het William Fotheringham het fascinerende karakter van Hinault te doorgronden. Daarnaast geeft de biografie een uitermate gedetailleerde inkijk in het leven van een van de meest succesvolle wielrenners aller tijden. Bernard Hinault is een fascinerende persoonlijk over wie nog wel tien boeken geschreven kunnen worden. De biografie Bernard Hinault over Frankrijks beste wielercoureur door William Fotheringham is echter een compleet en goed geschreven verhaal dat een must read is voor iedere wielerliefhebber!

Biografie Bernard Hinault bestellen?

Koop bij bol.com