Home / Biografieen / Biografie Alex Ferguson – Mijn autobiografie

Biografie Alex Ferguson – Mijn autobiografie

Het boek Alex Ferguson – Mijn autobiografie is het inspirerende verhaal van de man die algemeen wordt beschouwd als de succesvolste manager in de geschiedenis van het Britse voetbal. Manchester United is onder leiding van Alex Ferguson uitgegroeid tot een club van wereldformaat. In de autobiografie vertelt Alex Ferguson openhartig over zijn omgang met sterspelers als Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo en David Beckham.

Voorwoord door Edwin van der Sar – Biografie Alex Ferguson

De autobiografie Alex Ferguson begint met een voorwoord van Edwin van der Sar. De oud keeper van het Nederlands elftal spreekt in dit voorwoord zijn bewondering en respect uit voor Ferguson. Van der Sar roemt vooral de passie voor het voetbal en kracht om te verbinden van Ferguson. De punten die Edwin van der Sar noemt zijn volgens Alex Ferguson zelf een deel van de sleutel tot succes. De trainer vertelt in zijn boek dat hij zijn spelers eerst vertrouwen moest schenken en loyaal aan hen moest zijn voordat hij hetzelfde van hen kon verwachten. Een instelling die ook buiten de sport niet zou misstaan.

Het boek Alex Ferguson – Mijn autobiografie wordt door Ferguson zelf gezien als aanvulling op zijn eerdere boek Managing my life. Hoewel Alex Ferguson in zijn nieuwe biografie ook kort over zijn jeugd in Glasgow en zijn tijd in Aberdeen verteld gaat het vooral over zijn magische tijd bij Manchester United. De trainer heeft geprobeerd om de mysteries die verband houden met zijn werk te vangen in dit boek.

Manchester United – Biografie Alex Ferguson

Bijna drie decennia geleden werd Alex Ferguson aangesteld als manager bij Manchester United. Uiteindelijk zou Ferguson van 1986 tot 2013 trainer zijn van de meest succesvolle club uit het Engelse voetbal. Deze tijd typeert de trainer zelf als idioot, geweldig, onderhoudend en waanzinnig. Ferguson is in zijn boek vol lof over onder andere David Beckham. De mooiste overeenkomst die Ferguson tussen de twee ziet is de manier waarop ze beiden afscheid namen, op eigen verzoek. Toch was het ook Beckham met wie Alex Ferguson een opmerkelijk incident had. Het ‘schoenincident’ waarbij Ferguson al dan niet bewust een schoen naar het hoofd van Beckham trapte leidde uiteindelijk tot het vertrek van de laatste bij Manchester United. Het voorval werd breed uitgemeten in de media waardoor Ferguson zich genoodzaakt zag om David Beckham te laten vertrekken bij United. Ferguson stelt in zijn boek dan ook dat wanneer een speler zich belangrijker voelde dan de manager hij moest vertrekken. Dit harde maar faire karakter is een van de kenmerken van Alex Ferguson.

Cristiano Ronaldo – Biografie Alex Ferguson

Cristiano Ronaldo is volgens Ferguson de meest getalenteerde voetballer die hij ooit heeft gehad. Volgens de manager komen alleen Paul Scholes en Ryan Giggs bij Ronaldo in de buurt. Hoewel de media vaak negatief zijn over Ronaldo en zijn arrogantie is Ferguson vol lof over de voetballer. Ferguson roemt niet alleen zijn enorme talent, de prijzen die ze samen wonnen, zijn snelheid en techniek maar ook het herenakkoord dat ze sloten. Lichtelijk verbaasd was Ferguson dat Ronaldo en zijn manager Jorge Mendes zich hieraan hielden. Kort samengevat kwam het erop neer dat Cristiano Ronaldo een jaar langer geduld moest hebben voor hij zijn droomtransfer naar Real Madrid mocht maken. Wellicht uit respect voor de trainer die hem groot maakte, misschien uit angst voor de keiharde manager Ferguson, feit is dat Ronaldo nog een jaar langer bij Manchester United bleef.

Kampioen – Biografie Alex Ferguson

In zijn autobiografie schrijft Alex Ferguson verder over onder andere Roy Keane, Wayne Rooney, Rio Ferdinand en Ruud van Nistelrooy. Bij een ieder van hen heeft hij speciale herinneringen. Daarnaast spreekt Ferguson zijn respect uit voor zijn collega managers Wenger en Mourinho. Verder lezen we over de vele grote successen die Ferguson met Manchester United heeft behaald. Aan iedere succes heeft Ferguson speciale herinneringen wat maakt dat ze allemaal speciaal zijn. De kers op de taart was echter het laatste seizoen van Ferguson bij United. Onder aanvoering van spelers als Robin van Persie, Ryan Giggs en Wayne Rooney pakte Manchester United de landstitel van 2013. De man die 27 jaar lang manager was bij de club uit Manchester had op geen mooiere manier afscheid kunnen nemen!

Over het boek – Biografie Alex Ferguson

Het boek Alex Ferguson – Mijn autobiografie is een heerlijk boek om te lezen! Het charisma dat Ferguson over zich heeft spat van het boek af. De vele bekende namen uit de voetbalwereld en de mooie herinneringen die hiermee samen hangen maken het een boek dat geen moment verveelt! Het boek is goed geschreven en voorzien van prachtige foto’s welke door het boek heen zijn geplaatst. Voor sport- en voetballiefhebbers is het een echte must have al kunnen ook niet voetballiefhebbers hun hart ophalen bij dit boek. Het boek is een inspirerend verhaal over voetbal, leiderschap en teambuilding. Kortom het boek Alex Ferguson – Mijn autobiografie is een aanwinst in iedere boekenkast!

Over de auteur – Biografie Alex Ferguson

Omdat het een autobiografie betreft is het boek geschreven door Alex Ferguson zelf. Sir Alex Ferguson is een Schotse voetbalmanager geboren op 31 december 1941. Hij was werkzaam bij onder andere Aberdeen, St. Mirren en Manchester United. Als trainer won hij onder andere tweemaal de Uefa Champions League en werd hij 13 keer kampioen van Engeland. Sir Alex Ferguson heeft gewerkt met wereldvoetballers als Wayne Rooney, Robin van Persie, David Beckham en Cristiano Ronaldo. In de biografie Alex Ferguson – Mijn autobiografie haalt de manager voornamelijk herinneringen op aan zijn tijd bij Manchester United. 

Boek bestellen?

 Bestel biografie Alex Ferguson – Mijn autobiografie bij Bol.com Biografie Alex Ferguson – Mijn autobiografie € 19,99 Bestel direct!